Шановні Користувачі! Для вашої зручності створена система пошуку, за допомогою якої ви зможете швидко віднайти потрібну вам інформацію, або за її відсутності сказати нам про це.Також при бажанні ви можете залишати коментарі до кожної замітки. Зареєстуватись ви можете скориставшись цим посиланням. Дякуємо за увагу. ×

У "Зарваниці є чудотворна ікона і цілюще джерело, біля якого з'являласяБожа Матір"


20 червня 2014 р. 20:21:12

Як Бог збирає Власний нарід?

Як Бог збирає Власний нарід?

Як Бог збирає Власний нарід?

Божий шлях полягає в тому, щоб поєднати людей, нести Його благословення всім народам землі. На це звернув увагу Папа Франциск при загальній аудієнції у середу, 18 червня 2014 року, що відбулася на площі Святого Петра у Ватикані. Завершивши цикл повчань про подарунки Святого Духа, на цей раз він почав новий, присвячений Церкві.

За словами Папи, розмовляти про Церкву, це ніби дитина говорить про власну маму, про власну родину. Церква не є неурядовою організацією або приватною асоціацією, вона не лише лише Ватикан. «Кожен з нас Церква», - зазначив Намісник святого Петра, закликаючи не обмежувати цього поняття лише священиками, ієрархією або Ватиканом. Вона також не з'явилася зненацька, у лабораторії, не виникла на порожньому місці. Її заснував Христос, але, її історія почалася раніше, ще в Старому Завіті, коли Бог покликав Авраама.

«Першим головним фактом, - виділив Папа, - буде те, що починаючи з Авраама, Бог формує народ, який зобов'язаний принести Його благословення всім родам землі. І конкретно в цьому народі народився Ісус. Це Бог збирає люд, створює цю історію, Церква, яка безперервно в дорозі. Бог покликав Авраама Не 1-го, але з усім його будинком, іншими словами, зі сім'єю і слугами, запрошуючи відправитися в землю, яку Він йому покаже. І під час цієї мандрівки заповнює його Своїм благословенням, обіцяючи потомство, численне, як зорі небесні, як пісок на березі моря.

Святіший Отець звернув увагу на те, що в цьому помічаємо щось нечуване раніше. Традиційно, це люди звертаються до божества. Але на цей раз Сам Бог «виступив з ініціативою», запропонував Аврааму почати новітній шлях. З цього робимо висновок, що існує можливість спілкування з Всевишнім, а величається вона благанням. «Таким чином, Бог формує люд з усіх, які слухають слово Його і вирушають в дорогу, довірившись Йому. Це - єдина умова: довіритися Всевишньому. Якщо довіряєш Всевишньому, слухаєш Його і зворушуєшся в дорогу, конкретно це і означає відвідувати Церкву, - зазначив Намісник святого Петра, ще раз підкресливши, що Божа любов випереджає ініціативу жителя нашої планети.

Хтось може не погодитися, розмовляючи: «Не вірую в це ... Коли ви, отче, знали про моє життя, яке було надзвичайно поганим ... Як можу мислити про те, що Бог мене чекає?». Такому Папа відповідає: «Бог очікує тебе! А якщо ти був великим грішником, то очікує ще більше, і з надзвичайно великий любов'ю, так як Він першим виходить назустріч. У цьому і міститься краса Церкви: вона веде нас до Всевишнього, який нас чекає.

Праотець Авраам вирушив у дорогу, не знаючи, куди Бог сказав йому йти. «У нього не було богословської книжки, щоб з'ясувати, ким є цей Бог», - зазначив Папа, підкреслюючи, що Авраам просто «довірився любові».

Але цей шлях не був світлим, адже постійно існує спокуса робити все по-своєму, торгуватися з Всевишнім. На даній дорозі історії спасіння вистачало зради і гріхів, ця історія - це «історія вірності Господа і невірності народу». Бог, як знову виділив Святіший Отець, є довготерпеливим, не Він не втомлюється очікувати, і крок за кроком «надалі виховує і формує народ, як батько власного сина». І ми також, навіть маючи рішучі постанову йти за Ісусом, щоденно відчуваю «скам'янілість власних сердець». Але коли визнаємо свої гріхи, Бог постійно прощає. Ми ростемо в Церкві «не завдяки своїм заслугам», але завдяки «щоденному досвіду того, як Бог нас любить». «Бути Церквою, - додав Намісник святого Петра, - означає відчувати, що ми знаходимося в руках Господа, який є Папою і любить нас, пестить, дає відчути Свою ніжність».

Підсумовуючи, Папа зазначив що Божим планом у нас є «створити народ, благословенний Його любов'ю, який донесе Його благословення всім народам землі». Цей умисел отримав звершення у Христі і продовжує відбуватися в Церкві. Тому, ми зобов'язані щоденно бути готовими, як Авраам, відправлятися в нашу справжну відчизну і бути «знаком Божої любові». «Ми, християни, це люди, які благословляють, які вміють благословити. Це чудове покликання, - виділив Святіший Отець.

http://zarvanycia.cc.ua/articles/get/84/ ,
https://vk.com/krokdospasinnya ,
https://www.facebook.com/krokdospasinnya ,
https://ok.ru/profile/533438398557 ,
https://twitter.com/krokdospasinnya ,
http://blog.i.ua/user/6200557/ ,
https://www.youtube.com/embed/XhQccTeedbw

Зарваниця :: Як Бог збирає Власний нарід? :: Сподобалось372


Обережність у висловах коментарями нижче є актуальним. Не забувайте про вічливість в розмові з живими людьми.


Список коментаріїв:

Коментарів що до замітки не знайдено!

Залишити коментарі можуть лише авторизовані.

Шановні користувачі порталу!

Інформацію на цьому сайті розміщують звичайні християни , котрі не мають жодного відношення до монашого чи священничого життя. Портал був створений суто для розповсюдження інформації про життя святих та релігійні свята, що відбуваються згідно православного календаря. Також на сайті ви можете отримати інформацію про події в Зарваниці, розклад прощ, тощо.

Мета цього порталу не є реклама чи поширення її.

Звертаємо вашу увагу на те,що будь-які ваші відгуки та пропозиції ви можете залишити скориставшись зворотним зв'язком.

До вашої уваги – на сайті були створені Галерея малюнків а також відеогалерея де ви зможете переглянути фото і відео , що мають відношення до Зарваниці та до святих. Ці сервіси ще перебувають в допрацюванні, але ви вже можете переглядати те що вже викладено. Докладніше на сторінках фотогалереї та відеогалереї.

Дякуємо за увагу. Адміністрація сайту
Шановний користувач! Для вашої зручності працює сервіс короткої допомоги. Цей сервіс допоможе вам швидко зорієнтуватися на порталі а саме скористатися зворотним звязком, картою сайту та прочитати інформацію про Зарваницю. Просимо зауважити що для вашої зручності у всіх соціальних мережах створені сторінки присвячені Зарваниці. Там ви також можете коментувати замітки, переглядати відео, дізнаватись цікаву та корисну інформацію а також створювати власні замітки. Посилання на сторінки Зарваниці ви можете знайти вверху і внизу сторінки. Дякуємо що ви з нами. ×