Шановні Користувачі! Для вашої зручності створена система пошуку, за допомогою якої ви зможете швидко віднайти потрібну вам інформацію, або за її відсутності сказати нам про це.Також при бажанні ви можете залишати коментарі до кожної замітки. Зареєстуватись ви можете скориставшись цим посиланням. Дякуємо за увагу. ×

У "Зарваниці є чудотворна ікона і цілюще джерело, біля якого з'являласяБожа Матір"


3 серпня 2014 р. 15:54:32

Василь Вороновський - отець-екзорцист

Василь Вороновський - отець-екзорцист

Василь Вороновський - отець-екзорцист

Народився у селі Яблунівка Буського району Львівської області. Отець Василь – ієромонах-студит, учень блаженного Миколая Чарнецького, один із найвідоміших в Україні священиків-екзорцистів УГКЦ, є людиною великої сили духа. Завдяки молитві й свідченню цього жертвенного священика тисячі вірних як у часи підпілля, так і після відродження Церкви ступили на шлях навернення і спасіння.

Глибоковіруючі люди у найскрутніші хвилини життя уповають на Бога

3 кожним роком в Україні зростає кількість екстрасенсів, які запевняють, що можуть вилікувати будь-яку недугу. Що ви скажете про таких цілителів?
—Якби люди знали, яким чином ті „цілителі" лікують і які виникають наслідки, то ніколи б не звертались до них за допомогою. Християнин, який ходить «лікуватися» до таких людей, вступає в контакт з нечистою силою і таким чином зраджує Ісуса Христа і свою віру в нього. Спершу йдуть до слуг диявола шукати помочі, а потім, як не допомогло (і не допоможе), звертаються до священика, благаючи порятунку в Господа. Тоді треба довго перепрошувати Бога, щоб випросити в нього прощення, а навіть і оздоровлення, якщо Його така свята воля. Після сеансів люди ще й купують фотографії цілителів і навіть не здогадуються, що разом з ними приносять у дім злого духа.
Був ось такий випадок. Одного разу запросили мене вигнати нечистого з заводу, де виготовляли телевізори. Коїлось там щось недобре, поки я не очистив приміщення. А трапилось таке тому, що керівництво не дозволило одному екстрасенсу провести зустріч з людьми, аби їх загітувати. Той, у свою чергу, так відомстив. Тож уявіть тільки, з ким можете мати справу.
— Що повинні робити християни, щоб ворожбити їм не нашкодили?
Я вже не раз згадував, що найкращим захистом для віруючих людей проти слуг диявола є життя у Божій благодаті, тобто дотримування Божих заповідей, часте прийняття Святих Тайн і практика посту й молитви. І нехай люди нічого не бояться, бо без Божого допусту їм навіть волосок з голови не впаде. Ісус простив тим, які катували і розп’яли його, і молився за них словами „Отче, прости їм, бо не знають, що роблять" (Лк 23,34). Так само і ми повинні всім прощати, а Бог дасть нам за це нагороду, а, тих, які нам щось „поробили", буде карати. Бог справедливий суддя: за добро — нагороджує, а за зло—карає.
— Як злий дух опановує людиною, чи може він увійти в неї, коли у храмі читають молитви екзорцизму?
— На друге запитання відповім „ні" - не може увійти, бо люди моляться і зрікаються злого духа. А ось у буденному житті — може. Тому людина має жити за Божими законами і молитися, аби позбутись впливу диявола. Він же може навіть з'явитися в образі світлого янгола. Тоді спитайте „Хто ти", але він ніколи не дасть прямої відповіді. У такому випадку треба промовити: „Всяке дихання нехай хвалить Господа". А ще у жодному випадку навіть під час купання, не варто знімати натільний хрестик або медалик, бо він захищає людину від диявола.
— Як впізнати людину, одержиму нечистим духом?
— Переважно ця людина не виказує себе, бо коли злий дух опановує її тілом, вона нічого не пам'ятає. Іноді людиною кидає до землі, вона не усвідомлює, що діється. Пригадую, як у Яремчу під час читання молитви екзорцизму одна жінка з такою силою вдарила хреста, який я тримав у руці, що той відпетів десь на 2 метри. Жінка оздоровилася, але того , що сталось, не пам ятає.
— Що можуть означати галюцинації?
—Вони є різні—слухові, зорові, але думаю, що ні одна, ні друга не є добрими. Тому треба молитись і просити в Бога допомоги і зцілення. Знав одну молоду дівчину, яка порізала собі вени і потрапила у лікарню для психічно хворих. А перед тим вона разом із п’ятьма друзями у Великий піст грішила. У дівчини і товаришів якраз були галюцинації.
— Що робити, коли приходять злі думки?
— Насамперед, молитися. А ще придбайте собі книжку „Хресна дорога", прочитайте її і тоді роздумуйте над кожною стацією, над стражданнями Христа, який взяв гріхи наші на себе. Пам'ятайте про це.
— Чи можна молитись до непосвяченої ікони або образу із журналу?
— Образ зі журнапу, як і будь-яку ікону, можна (і навіть треба) посвятити. Вона має бути у рамці і висіти на стіні. Ікона —це є річ, яка наш розум возносить до Бога. Тому треба молитись до Господа, а не до ікони, і це головне.
— Як чинити, коли часто сняться померлі родичі і навіть розмовляють ?
—Дайте на Службу Божу, бо вони, очевидно, потребують молитви. Треба взяти покуту за визволення їхніх душ з чистилища. Зверніть увагу на сам сон, бо він навіть може бути досить реалістичним. Тут допоможуть молитви і ще раз молитви.
— Скільки часу після сповіді можна приступати до причастя? Чи можна дитині чи хворій людині перед Службою Божою і сповіддю хоч щось перехопити?
— Близько трьох тижнів, якщо не згрішили. Щодо їжі перед сповіддю, то дитині чи ослабленому недугою дозволяється випити чаю і з’ їсти шматочок хліба. Розумію, що не усім, особливо малим, можна довго голодувати. Головну ж увагу потрібно звертати на піст духовний. А ще не палити щонайменше годину перед сповіддю.
— Сьогодні навіть у нашому Буську активізували свою діяльність різноманітні секти. Ваша думка з цього приводу.
— Секти створені людьми під впливом злого духа. Це не є Божим ділом, бо секти ділять Церкву, а Ісус виразно сказав, що має бути одне стадо (пор.Ів.10,16). Сама назва „секти" походить від латинського слова звсегє, що у перекладі означає „розрізати на куски одне ціпе". Так і кожна секта відриває від Христової церкви якусь частину вірних, проголошуючи себе єдино правильною церквою, та ще й стверджує, що тільки їхні члени осягнуть спасіння. Сектанти вводять в оману людей своїми фальшивими навчаннями, заперечують правдиву науку Церкви про Святі Тайни, Пресвяту Богородицю, почитання ікон. На „Слава Ісусу Христу" відповідають «Добрий день» і звинувачують християн у тому, що ті, коли хрестяться, розпинають Христа. Той, хто вступив до секти, по суті шукає спасіння поза Спасителем, а істину—поза єдиним Учитепем.

-Насамкінець хочу сказати: дай Боже, аби всі, хто слухав (на знімку) і читав ці напутні слова,утвердилися у правдивій вірі в триєдиного Бога, а ті, заблукали і знайшли приманливий притулок у різних сектах, повернулися в лоно Святої Церкви Бо глибоко віруючі люди і в найскрутніші хвилини свого життя уповають на Бога.

ІРИНА ГАЄВСЬКА

P.S. Цікаву і повчальну книгу ієромонаха Студійного Уставу Василя Вороновського «Не бійся, тільки вір» можна придбати і в Буську, у кіоску духовної літератури при церкві св..Миколая.

«Воля народу» 2 квітня 2009 р №14(1927)

http://www.zarvanycia.іп.укр/articles/get/161/
https://vk.com/krokdospasinnya ,
https://www.facebook.com/krokdospasinnya ,
https://ok.ru/profile/533438398557 ,
https://twitter.com/krokdospasinnya ,
http://blog.i.ua/user/6200557/ ,
https://www.youtube.com/embed/hNqXKp-XJys

Зарваниця :: Василь Вороновський - отець-екзорцист :: Сподобалось468


Обережність у висловах коментарями нижче є актуальним. Не забувайте про вічливість в розмові з живими людьми.


Список коментаріїв:

Коментарів що до замітки не знайдено!

Залишити коментарі можуть лише авторизовані.

Шановні користувачі порталу!

Інформацію на цьому сайті розміщують звичайні християни , котрі не мають жодного відношення до монашого чи священничого життя. Портал був створений суто для розповсюдження інформації про життя святих та релігійні свята, що відбуваються згідно православного календаря. Також на сайті ви можете отримати інформацію про події в Зарваниці, розклад прощ, тощо.

Мета цього порталу не є реклама чи поширення її.

Звертаємо вашу увагу на те,що будь-які ваші відгуки та пропозиції ви можете залишити скориставшись зворотним зв'язком.

До вашої уваги – на сайті були створені Галерея малюнків а також відеогалерея де ви зможете переглянути фото і відео , що мають відношення до Зарваниці та до святих. Ці сервіси ще перебувають в допрацюванні, але ви вже можете переглядати те що вже викладено. Докладніше на сторінках фотогалереї та відеогалереї.

Дякуємо за увагу. Адміністрація сайту
Шановний користувач! Для вашої зручності працює сервіс короткої допомоги. Цей сервіс допоможе вам швидко зорієнтуватися на порталі а саме скористатися зворотним звязком, картою сайту та прочитати інформацію про Зарваницю. Просимо зауважити що для вашої зручності у всіх соціальних мережах створені сторінки присвячені Зарваниці. Там ви також можете коментувати замітки, переглядати відео, дізнаватись цікаву та корисну інформацію а також створювати власні замітки. Посилання на сторінки Зарваниці ви можете знайти вверху і внизу сторінки. Дякуємо що ви з нами. ×