Шановні Користувачі! Для вашої зручності створена система пошуку, за допомогою якої ви зможете швидко віднайти потрібну вам інформацію, або за її відсутності сказати нам про це.Також при бажанні ви можете залишати коментарі до кожної замітки. Зареєстуватись ви можете скориставшись цим посиланням. Дякуємо за увагу. ×

У "Зарваниці є чудотворна ікона і цілюще джерело, біля якого з'являласяБожа Матір"


1 червня 2014 р. 11:53:36

Проповіді в неділю святих Отців Нікейського Собору

Проповіді в неділю святих Отців Нікейського Собору

Проповіді в неділю святих Отців Нікейського Собору

Неділя СВЯТИХ БАТЬКІВ Нікейського собору

Неділя Святих Отців переносить нас у перший період християнства, коли батько Арій став відкидати божество Ісуса Христа. "Арій визнає Сином (Ісуса Христа), але тільки по імені, вчить, що Він є створення і багато нижче Отця" (св. Ів.Златоуст, Бесіда 6 на Филип'ян). "Батько мій творить аж по цю пору, тому й я творю. За те юдеї ще сильніше взялися, щоб убити його. Що Бога своїм Отцем називав, сотворив себе рівним Богові" (Ін. 5, 17-18 ). Іудеї розуміли, що Ісус Христос вчив про свою рівність з небесним Отцем-лютий Арій і подібні з ним заперечували прийняття Христа. Нечестиві затвердження цього священика засуджено в 325-му році на православному Нікейському Соборі. 318 Отців собору своїм рішенням відлучили Арія від католицької Церкви. Уявімо лише зухвалість і зарозумілість цього священика: коли всі Отці стверджували, посилаючись на Святе Письмо, що Христос - Бог, рівний Отцю і Святому Духу, - той заперечував. Помилковий апостол Фома доторкнувся і вигукнув: "Господь бог мій і Бог мій !" (Ін 20, 28), - а цей, маючи таке свідоцтво апостола, направлено до всіх невірних і непостійних у прийнятті правди про божество і людство Ісуса Христа, - все зневажає і хоче звести нанівець Божу правду. Противлення Богу, розриває тіло святої Церкви, яку заснував Христос. Яка це важка вина, це смертний гріх - заперечувати те, що Бог відкрив і свята Церква нас вчить. "Ніщо не може робити стільки розділення в Церкві, як владолюбство, ніщо так не ображає Бога як поділ в Церкві. Навіть якби ми здійснили тисячі добрих справ, будемо засуджені не менше тих, які тіло Його роздирали, коли будемо шматувати єдність Церкви" (св. Ів. Златоуст, Бесіда 11 на Ефесян, п. 4). Хоча, можливо, якісь правди нам не зрозумілі, але ми, сини і дочки праведної соборної Церкви, повинні отримати, що вона вчить нас через своїх священиків для нашого блага. Існує багато явищ природи, незрозумілих для нас; причин зародження різних хвороб не розкрито до цих пір; наш розум не в силах зрозуміти, що таке нескінченність; як відбувається, що від злиття двох клітин починається життя, - і багато, дуже багато різних правд, що кояться навколо нас і з нами, наука роз'яснити не може. Ми більше не знаємо, чим знаємо про явища природи і різні дії, що відбуваються з миром! Тому приймаємо таке і інше, що відбувається.

Ми усвідомлюємо, що сили адові не переможуть святої Церкви (пор. Мт 16, 18), тому що це - установа Божа. Колись Корей Датан і Авірам, що виконували службу в храмині Господній і служили суспільству, заявили Мойсеєві, що хочуть бути священиками (СВ. Чит 16, 9-10). Хотіли більше, ніж призначив їм Господь. Чому? Тому що були зухвалі і зарозумілі: прикриваючись бажанням священства, хотіли владу, яка, як припускав Всевишній, буде їм на шкоду. Вони страшно бунтували народ на Мойсея, і той молився перед Господом, щоб влаштувати справу. І прийшли Мойсей й старійшини Ізраїлю до Кореєва, Датана й Авірама, а ці троє вийшли з жінками, дітьми і немовлятами і стали біля своїх наметів. Мойсей показав усім, що виконував волю Божу, не робив з власної волі нічого, а хто противиться, Богу, той діяв в особі Мойсея, - загинуть. "Навряд закінчив він ту мову, як земля під ними розступилася, відкрила рота свого та й поглинула їх самих, вдома їх і всіх людей" (Чит 16, 31-32) . Так були покарані гордість людей, котрі справили боязнь і розбрат у суспільстві. Творець вибирає людей, щоб правили світом. "Слухайте ваших наставників і коріться, бо вони стежать ваші душі." (Євр. 13, 17), - закликає праведний апостол. Ісус Христос критикував книжників та фарисеїв, які займали місця провідників народу, а до людей звертався так: "Робіть і зберігайте все, що вони скажуть вам, але не робіть, як вони роблять" (Мт 23, 3).

Закликаю вас, щоб ви слухалися навчань праведної Церкви. Будьте обережні, щоб хтось не звів вас. "Бо прийдуть в ім'я Моє, які говоритимуть: Я - Христос, - і зведуть багатьох" (Мт. 24, 5 ), - це передбачав Господь бог, тому й попередив нас. Навіщо я про це згадую?

Тому що і в нашу пору з'явилися люди, які, прикриваючись служінням Богу і Церкві, творять распрю, тим самим ранячи Містичне Тіло Христа, тобто святу Церкву. Моліться, щоб ця рана, яка закралася до нашої спільноти, зажила. Щоб Господь бог осоромив людську гординю і щоб душі людей ніяк не зводилися в помилки під прикриттям благочестивих практик. Ви чули, які слова передбачення залишив нам Ісус, ми згадали також слова великого Отця Церкви святого Іоанна Златоуста, який дуже вболівав за святу Церкву.

Син Божий так сердечно просив Отця: "Для імені Твого бережи їх, тих, які ти мені передав були одно, як і ми! Але не лише це молю, але і тих, які завдяки їхньому слову увірують в мене" (Ів 17, 11, 20). Радію вашою любов'ю до святої Церкви, в якій ви утверджуетеся! Нехай ласкавий благословить вас усіх, щоб склали єднання з Христом і Його Церквою!

http://zarvanycia.cc.ua/articles/get/53/ ,
https://vk.com/krokdospasinnya ,
https://www.facebook.com/krokdospasinnya ,
https://ok.ru/profile/533438398557 ,
https://twitter.com/krokdospasinnya ,
http://blog.i.ua/user/6200557/ ,
https://www.youtube.com/embed/PYTsO0c6Sys

Зарваниця :: Проповіді в неділю святих Отців Нікейського Собору :: Сподобалось440


Обережність у висловах коментарями нижче є актуальним. Не забувайте про вічливість в розмові з живими людьми.


Список коментаріїв:

Коментарій

Від користувача 4# antyshuuk

В любий час суток привіт:) Мені цікаво чому про це не вчуть у школах? Не було би багато неясних прогалин:) Про свідків Єгови класно сказано у відео... З однієї сторони я багато сам таких книжечок читав... Можливо через цебільше приблизився до Бога... Але з іншої сторони Вони не вірять у Ісуса як Бога... Це мені Вони ніколи не говорили... От брехачі:( 4# antyshuuk
Коментарій

Від користувача 5# Hrestianin

У каждого свое мнение. И информацию нужно выносить правдивую. Ведь сам слышал не раз что типа "мы Христиане". <3 5# Hrestianin
Залишити коментарі можуть лише авторизовані.

Шановні користувачі порталу!

Інформацію на цьому сайті розміщують звичайні християни , котрі не мають жодного відношення до монашого чи священничого життя. Портал був створений суто для розповсюдження інформації про життя святих та релігійні свята, що відбуваються згідно православного календаря. Також на сайті ви можете отримати інформацію про події в Зарваниці, розклад прощ, тощо.

Мета цього порталу не є реклама чи поширення її.

Звертаємо вашу увагу на те,що будь-які ваші відгуки та пропозиції ви можете залишити скориставшись зворотним зв'язком.

До вашої уваги – на сайті були створені Галерея малюнків а також відеогалерея де ви зможете переглянути фото і відео , що мають відношення до Зарваниці та до святих. Ці сервіси ще перебувають в допрацюванні, але ви вже можете переглядати те що вже викладено. Докладніше на сторінках фотогалереї та відеогалереї.

Дякуємо за увагу. Адміністрація сайту
Шановний користувач! Для вашої зручності працює сервіс короткої допомоги. Цей сервіс допоможе вам швидко зорієнтуватися на порталі а саме скористатися зворотним звязком, картою сайту та прочитати інформацію про Зарваницю. Просимо зауважити що для вашої зручності у всіх соціальних мережах створені сторінки присвячені Зарваниці. Там ви також можете коментувати замітки, переглядати відео, дізнаватись цікаву та корисну інформацію а також створювати власні замітки. Посилання на сторінки Зарваниці ви можете знайти вверху і внизу сторінки. Дякуємо що ви з нами. ×