Шановні Користувачі! Для вашої зручності створена система пошуку, за допомогою якої ви зможете швидко віднайти потрібну вам інформацію, або за її відсутності сказати нам про це.Також при бажанні ви можете залишати коментарі до кожної замітки. Зареєстуватись ви можете скориставшись цим посиланням. Дякуємо за увагу. ×

У "Зарваниці є чудотворна ікона і цілюще джерело, біля якого з'являласяБожа Матір"


19 жовтня 2014 р. 17:33:32

Святий Фома

Святий Фома

Святий Фома

Святий апостол Фома був родом з галилейского міста Пансади і промишляв рибальством. Почувши євангеліє Ісуса Христа, він все залишив і пішов за Ним. Святий Фома вступає в Двоєнадесятицю святих апостолів, 12-ти вихованців Спасителя.

Згідно свідченням Священного Писання, святий апостол не повірив розповідям інших учнів про Воскресіння Ісуса Христа: "Якщо не побачу на руку Його шрама від цвяха, і пальця мого в встромлю в рану від цвяха, і не вкладу руку мою в ребра його, не повірю" (Ін. 20, 25). На 8-й день після Воскресіння Бог з'явився апостолу Фомі і продемонстрував Власні рани. "Бог мій і Господь мій!" - Вигукнув святий апостол (Ін. 20, 28). "Фома, колишній перший менший за інших апостолів у вірі, - говорить святитель Іоанн Златоуст, - зробився згідно благодаті Божої хоробрішим, ревнішим і невтомнішим від всіх них, отак обійшов зі своєю проповіддю практично всю землю, не злякавшись сповіщати Слово Боже народам язичницьким". Згідно Церковного Передання, святий апостол Фома створив християнські Церкви в Палестині, Месопотамії, Парфії, Ефіопії та Індії. Проповідь Євангелія апостол зобразив мученицькою загибеллю. Через проповіді про Христа святий апостол був поміщений у в'язницю, де зазнав тортур, і, врешті-решт, був пронизаний п'ятьма списами, відійшов до Бога. Часточки мощей святого апостола Фоми є в Індії, Угорщині та на Афоні. З ім'ям апостола Фоми пов'язана Аравійська (або Арапетска) ікона Божої Матері (6 вересня).

https://www.youtube.com/embed/h-tHukaZmPk

В основному замітки про Християн та Християнство. Але в кожній замітці є щось особливе і різне. Також можна знайти щось подібне до змісту що є розміщене на порталі. Розміщення заміток по логічній подібності. Можливо Вас зацікавить цей перелік посилань більше як основний текст. Але не забувайте що основне на цьому порталі є не інформація а Бог.

Посилання більш наближені за тематикою допоможуть знайти те що Вам потрібно і для покращення вашої орієнтації на цьому порталі.

Перелік посилань:

Зарваниця :: Святий Фома :: Сподобалось351


Обережність у висловах коментарями нижче є актуальним. Не забувайте про вічливість в розмові з живими людьми.


Список коментаріїв:

Коментарій

Від користувача 78# Leleka

Це корисний апостол через якого ми багато дізналися фактів про Ісуса та матір його Марію а особливо про восресіння. 78# Leleka
Коментарій

Від користувача 8# LordBednyj

Господь всемилостивий. 8# LordBednyj
Залишити коментарі можуть лише авторизовані.

Шановні користувачі порталу!

Інформацію на цьому сайті розміщують звичайні християни , котрі не мають жодного відношення до монашого чи священничого життя. Портал був створений суто для розповсюдження інформації про життя святих та релігійні свята, що відбуваються згідно православного календаря. Також на сайті ви можете отримати інформацію про події в Зарваниці, розклад прощ, тощо.

Мета цього порталу не є реклама чи поширення її.

Звертаємо вашу увагу на те,що будь-які ваші відгуки та пропозиції ви можете залишити скориставшись зворотним зв'язком.

До вашої уваги – на сайті були створені Галерея малюнків а також відеогалерея де ви зможете переглянути фото і відео , що мають відношення до Зарваниці та до святих. Ці сервіси ще перебувають в допрацюванні, але ви вже можете переглядати те що вже викладено. Докладніше на сторінках фотогалереї та відеогалереї.

Дякуємо за увагу. Адміністрація сайту
Шановний користувач! Для вашої зручності працює сервіс короткої допомоги. Цей сервіс допоможе вам швидко зорієнтуватися на порталі а саме скористатися зворотним звязком, картою сайту та прочитати інформацію про Зарваницю. Просимо зауважити що для вашої зручності у всіх соціальних мережах створені сторінки присвячені Зарваниці. Там ви також можете коментувати замітки, переглядати відео, дізнаватись цікаву та корисну інформацію а також створювати власні замітки. Посилання на сторінки Зарваниці ви можете знайти вверху і внизу сторінки. Дякуємо що ви з нами. ×